MT: Sannfinländarna kan få medborgaraktivitets- och kulturminister

Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Tidningen Maaseudun Tulevaisuus skriver att det är sannolikt att regeringen ökar antalet i ministrar i sina halvtidsöverläggningar.

Enligt uppgifter till MT är Samlingspartiet intresserat av miljö- och bostadsministrarnas portföljer, men Centern vill inte avstå från dem. Ett alternativ är en modell där Samlingspartiet får justitieministerns portfölj medan Sannfinländarna får en portfölj som medborgaraktivitets- och kulturminister.

Centern skulle enligt MT spjälka upp jordbruks- och miljöministerns portfölj så att Jari Leppä skulle bli jordbruksminister och Kimmo Tiilikainen skulle fortsätta som miljöminister.

FNB har tills vidare inte fått bekräftelse för MT:s uppgifter.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54