Mourinho bröt tystnaden: Jag hör hemma inom fotbollens toppnivå

Jose Mourinho. Bild: Paul Ellis

José Mourinho säger att han saknade rätt stöd och struktur i Manchester United.

En månad efter att han fick sparken från den engelska storklubben bröt Mourinho tystnaden och hävdade att förra säsongens andra plats i Premier League var en av hans bästa prestationer i karriären.

– Folk kanske säger: "den killen är tokig, han vann 25 titlar och nu säger han att en andraplats med United är en av hans bästa prestationer inom fotbollen". Men jag säger så för att jag vet vad som hände bakom kulisserna, sade Mourinho i samband med ett inhopp som analytiker för tv-kanalen BeinSports.

Den portugisiske demontränaren, som fick sparken den 18 december, säger att strukturen saknades i United.

– Tränare nu för tiden behöver en struktur, han behöver en klubb som är organiserad på ett speciellt sätt, där managern är manager och inte personen som ska försöka hålla uppe disciplinen eller ska utbilda spelare, sade han.

Mourinho sade att han inte har några tankar på att sluta som fotbollstränare.

– Jag vill vara tränare. Jag hör hemma inom fotbollens toppnivå och det är där jag kommer att vara.

Manchester United har vunnit samtliga fem matcher i Premier League sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över som tillfällig tränare.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning