Motordelar regnade ner efter flyghaveri

Ett Norwegianplan med 298 passagerare ombord drabbades av ett motorhaveri och motordelar regnade ner över ett område nära flygplatsen i Rom, enligt medier. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Ett Norwegianplan drabbades av ett haveri efter att ha lyft från Fiumicinoflygplatsen i Rom i Italien under lördagen. Motordelar regnade ner och träffade 25 bilar och tolv hus.

Planet, en Boeing 787 på väg till Los Angeles, tvingades vända tillbaka till flygplatsen och händelserna utreds nu av italienska myndigheter, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt Aftonbladet , som citerar italienska medier, ska en person ha träffats av delar från planet men det finns inga uppgifter om allvarliga skador.

Norwegian uppger att kaptenen fick indikationer på att det var fel på ena motorn kort tid efter att planet hade lyft och då valde att återvända till Rom. Flygbolaget vill inte ytterligare kommentera det inträffade med hänvisning till pågående utredning.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning