Motorbåt sjönk utanför Korsholm – sex barn och två vuxna räddades ur vågorna

Sjöbevakningen var på plats en halv timme efter larmet och kunde undsätta de nödställda. Bilden är tagen ett tjugotal kilometer från olycksplatsen. Bild: HBL

En 14 meter lång motorbåt kapsejsade i hård sjögång utanför den österbottniska kusten vid tretiden på måndagseftermiddagen, rapporterar Ilta-Sanomat.

En motorbåt med åtta personer ombord körde på grund i närheten av Ritgrunds fyr strax norr om Replot, skriver Ilta-Sanomat.

Till följd av grundstötningen började båten snabbt ta in vatten. Ombord befann sig två vuxna och sex barn i åldrarna 5–15 år. Via radio larmade de sjöbevakningen, som en stund senare också lyckades etablera telefonkontakt med båten. Innan samtalet bröts uppgav de ombordvarande att båten höll på att sjunka.

Sjöbevakningen var på plats en halv timme senare. Då hade motorbåten gått till botten, men de två vuxna och de sex barnen hittades oskadda på en livbåt i närheten.

Orsaken till olyckan är tillsvidare oklar. Sjöbevakningen uppger att grundstötningen ägde rum i hård nordlig vind med vågor på uppemot två meter.

Alla ombord hade flytvästar och barnen bar dessutom våtdräkt.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54