Motorbåt sjönk utanför Korsholm – sex barn och två vuxna räddades ur vågorna

Sjöbevakningen var på plats en halv timme efter larmet och kunde undsätta de nödställda. Bilden är tagen ett tjugotal kilometer från olycksplatsen. Bild: HBL

En 14 meter lång motorbåt kapsejsade i hård sjögång utanför den österbottniska kusten vid tretiden på måndagseftermiddagen, rapporterar Ilta-Sanomat.

En motorbåt med åtta personer ombord körde på grund i närheten av Ritgrunds fyr strax norr om Replot, skriver Ilta-Sanomat.

Till följd av grundstötningen började båten snabbt ta in vatten. Ombord befann sig två vuxna och sex barn i åldrarna 5–15 år. Via radio larmade de sjöbevakningen, som en stund senare också lyckades etablera telefonkontakt med båten. Innan samtalet bröts uppgav de ombordvarande att båten höll på att sjunka.

Sjöbevakningen var på plats en halv timme senare. Då hade motorbåten gått till botten, men de två vuxna och de sex barnen hittades oskadda på en livbåt i närheten.

Orsaken till olyckan är tillsvidare oklar. Sjöbevakningen uppger att grundstötningen ägde rum i hård nordlig vind med vågor på uppemot två meter.

Alla ombord hade flytvästar och barnen bar dessutom våtdräkt.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning