Moskva avvisar uppgifter om Salisburymisstänkt

Bild: Lehtikuva/AFP/Ho

Moskva tillbakavisar rapporten som säger sig kunna identifiera en av de två män som Storbritannien misstänker för nervgiftsattacken i den brittiska staden Salisbury i mars.

Enligt rapporten, som har publicerats av den undersökande journalistgruppen Bellingcat, är den man som sagt sig heta Ruslan Bosjirov en dekorerad överste i den ryska militära underrättelsetjänsten GRU och heter egentligen heter Anatolij Tjepiga.

Maria Zakharova som är talesperson för det ryska utrikesdepartementet skriver på Facebook att det inte finns några bevis för uppgifterna och att rapporten "bara är ett sätt att avleda uppmärksamhet från huvudfrågan: Vad hände i Salisbury?"

Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger att man tagit del av Bellingcats rapport men att Kreml håller fast vid sitt tidigare uttalande om att de två männen är "civila".

"Många människor liknar varandra", svarar Peskov när han får frågan om likheterna mellan Boshirov och ett fotografi av Chepiga som publicerats i rapporten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46