Mörö fyra med kanontid

Lite bitter. Oskari Mörö tog fjärde plats i 400 meter häck. Yasmani Copello Escobar från Turkiet vann med tiden 48,98.Bild: Martti Kainulainen

Oskari Mörö stod för en av de finaste blåvita insatserna hittills i EM. Han kom grymt bra på upploppet och kämpade in i det sista om medaljerna – men tvingades nöja sig med fjärde plats.

– Det var ett balanserat, bra lopp. Jag kunde inte kröna loppet med en medalj den härr gången. Några tiondelar fattades. Nästa gång sedan, säger Mörö till HBL.

Esbo IF-löparen missade medaljerna med ynka 14 hundradels sekunder. Hans sluttid 49,24 är karriärens näst bästa resultat. Han löpte det finska rekordet 49,08 för två år sedan i EM i Zürich.

– Jag gav allt jag hade. Jag gick inte ut och var ödmjuk.

Turkiets Yasmani Copello Escobar vann med tiden 48,98 före Spaniens Sergio Fernandez på 49,06 och Schweiz Kariem Hussein på 49,24.

– Oskari lämnade fyra killar bakom sig. Det är tufft. Varenda skalp är värdefull, säger tränaren Atte Pettinen till Yle.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00