Mörö fyra med kanontid

Lite bitter. Oskari Mörö tog fjärde plats i 400 meter häck. Yasmani Copello Escobar från Turkiet vann med tiden 48,98. Bild: Martti Kainulainen

Oskari Mörö stod för en av de finaste blåvita insatserna hittills i EM. Han kom grymt bra på upploppet och kämpade in i det sista om medaljerna – men tvingades nöja sig med fjärde plats.

– Det var ett balanserat, bra lopp. Jag kunde inte kröna loppet med en medalj den härr gången. Några tiondelar fattades. Nästa gång sedan, säger Mörö till HBL.

Esbo IF-löparen missade medaljerna med ynka 14 hundradels sekunder. Hans sluttid 49,24 är karriärens näst bästa resultat. Han löpte det finska rekordet 49,08 för två år sedan i EM i Zürich.

– Jag gav allt jag hade. Jag gick inte ut och var ödmjuk.

Turkiets Yasmani Copello Escobar vann med tiden 48,98 före Spaniens Sergio Fernandez på 49,06 och Schweiz Kariem Hussein på 49,24.

– Oskari lämnade fyra killar bakom sig. Det är tufft. Varenda skalp är värdefull, säger tränaren Atte Pettinen till Yle.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46