Mörö fyra med kanontid

Lite bitter. Oskari Mörö tog fjärde plats i 400 meter häck. Yasmani Copello Escobar från Turkiet vann med tiden 48,98. Bild: Martti Kainulainen

Oskari Mörö stod för en av de finaste blåvita insatserna hittills i EM. Han kom grymt bra på upploppet och kämpade in i det sista om medaljerna – men tvingades nöja sig med fjärde plats.

– Det var ett balanserat, bra lopp. Jag kunde inte kröna loppet med en medalj den härr gången. Några tiondelar fattades. Nästa gång sedan, säger Mörö till HBL.

Esbo IF-löparen missade medaljerna med ynka 14 hundradels sekunder. Hans sluttid 49,24 är karriärens näst bästa resultat. Han löpte det finska rekordet 49,08 för två år sedan i EM i Zürich.

– Jag gav allt jag hade. Jag gick inte ut och var ödmjuk.

Turkiets Yasmani Copello Escobar vann med tiden 48,98 före Spaniens Sergio Fernandez på 49,06 och Schweiz Kariem Hussein på 49,24.

– Oskari lämnade fyra killar bakom sig. Det är tufft. Varenda skalp är värdefull, säger tränaren Atte Pettinen till Yle.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning