Mormor cyklade 16 000 kilometer

Rullar fram. Ethel MacDonald har hunnit långt sedan hon blev pensionär. Bild: Shutterstock.com

Vid 65 funderar de flesta på att skaffa ett rabatterat busskort, men Ethel MacDonald från Frankrike valde cykel i stället.

14 år senare har hon tillryggalagt 1 600 mil i Europa och USA. "Jag gör vad jag vill och behöver inte vänta på någon", berättar den numera 78-åriga mormodern för CNN.

Hon började sin tur 2003 längs med Frankrikes Atlantkust och därefter har det rullat på. "Jag är min egen chef", svarar hon när hon får frågan om hur det känns att cykla ensam på vägarna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning