Moreno efter osannolika finaldramat: En dröm

Villarreal firar segern. Bild: Maja Hitij/Lehtikuva

Europa League-finalen mellan Manchester United och Villarreal bjöd på ett osannolikt straffdrama.– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Villarreals Gerard Moreno.

Efter 1–1 i full tid, och en mållös förlängning, bjöd Europa League-finalen på en sällan skådat – om någonsin på den här nivån – straffdrama.

När Villarreals målvakt Gerónimo Rulli klev fram till straffpunkten hade alla utespelare satt sina straffar. Och Rulli satte även sin. För Uniteds burväktare David de Gea gick det sämre, och Villarreal stod som segrare.

Förutom två delade Intertotocup-vinster är Europa League-titeln är Valenciaklubbens första överhuvudtaget, i Spanien och Europa.

"Ville skriva historia"

En dröm som går i uppfyllelse, sammanfattade Gerard Moreno, som gav Villarreal ledningen under ordinarie matchtid, efter matchen:

– Det är vid de här tillfällena som vi alla kan minnas hur hårt vi arbetat för att få nedtecknas i klubbens historieböcker, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters, och fortsätter:

– Vi ville skriva historia och det gjorde vi. Vi spelade så bra i förlängningen och våra fans hjälpte oss vid straffläggningen.

Villarrealmittfältaren Francis Coquelin:

– Manchester United pressade oss mycket och vi var tvungna att göra motstånd för att nå resultatet. Straffläggning är alltid ett lotteri, och vi är väldigt glada över att ha vunnit. Vi kommer att försöka att fira för det här är massivt för klubben och för alla oss, säger han enligt Uefas hemsida.

"Fick lyfta pokalen"

Hans mittfälltskollega Étienne Capoue lämnade engelska Watford för Villarreal tidigare i år.

– Jag tänkte inte tanken på att vinna den här pokalen när säsongen startade. Men allting sker av en anledning. Jag fick möjligheten att komma hit och det slutade med att jag fick lyfta pokalen och det är det viktigaste för oss, säger han.

För United var det en sur förlust.

– Ibland avgörs allt genom en spark. Det är skillnaden mellan att vinna och förlora i bland. Vi måste lära oss av det här, inte smälta det, men smaka på känslan och säkerställa att vi aldrig gör det igen, säger tränaren Ole Gunnar Solskjær enligt Sky Sports.

"Kommer tillbaka"

Matchen blev också en påminnelse om att bollinnehav inte är allt.

– De gjorde det svårt för oss, vi hade störst bollinnehav (60 procent) men de försvarade sig väl, vi skapade inte tillräckligt farliga chanser, säger Solskjær.

Uniteds anfallare Marcus Rashford beskrev känslan efter förlusten med ett enda ord: besvikelse.

– Men det finns ingen risk att det här laget ger upp. Vi kommer tillbaka nästa säsong med ett större driv, säger han enligt Reuters.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning