Mördad pojke sköts flera gånger – läget i Malmö allvarligt

De första skotten uppges ha träffat pojkens ben och överkropp. Därefter ska skytten ha börjat ta sig från platsen, men vänt om och skjutit ytterligare skott mot pojken – nu i huvudet. Bild: Emil Langvad

Den 16-årige pojke som mördades vid en busshållplats i Rosengård i Malmö i torsdags kväll sköts med flera skott, bland annat i huvudet, skriver Sydsvenskan. Mordet var redan det andra i staden i år.

Pojken ska ha varit på väg hem efter att ha tränat när han mötte två män. Enligt Sydsvenskans uppgifter angrepp de honom direkt när han klev av bussen i Örtagården.

De första skotten uppges ha träffat pojkens ben och överkropp. Därefter ska skytten ha börjat ta sig från platsen, men vänt om och skjutit ytterligare skott mot pojken – nu i huvudet.

Enligt Sydsvenskans källor användes ett grovkalibrigt vapen och hoppet om att rädda pojkens liv var i princip ute innan han fördes till akuten.

Ingen har gripits för mordet.

– Det finns inga tecken på några kopplingar till andra skottlossningar eller mord. Vi betraktar det här som en helt isolerad händelse, säger polisens presstalesman Lars Förstell till Sydsvenskan.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan finns det flera vittnen till skottlosningen – andra avstigande passagerare och passagerare i bussen. 

Oroligt i Malmö

Mordet är redan det andra i Malmö i år. Den 3 januari sköts en 22-årig man ihjäl i stadsdelen Fosie. Tidigare samma dygn hittades en 18-årig kvinna skottskadad i Rosengård och i fredags blev en man i 30-årsåldern skottskadad i en lägenhet i området Persborg.

Region Syd fick på torsdagen en ny tillförordnad polischef, Klas Friberg.

– Det är ju ett allvarligt läge i Malmö vad gäller gängkriminalitet och dödligt våld. Det är alldeles för många unga män som har dödats här, sade han på en pressträff.

Förra året begicks elva mord i Malmö.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning