Mor och dotter McCartney ställer ut på Fotografiska

Utställningen Mother daughter av de brittiska fotograferna Linda och Mary McCartney visas på Fotografiska i Stockholm.

De verk som visas på utställningen Mother daughter sträcker sig över tre decennier och knyter samman dottern Mary McCartneys konstnärskap med sin döda mor Linda McCartneys estetik.

Förmågan att skapa kontakt med sina motiv, och porträttera vardagslivet på bild kännetecknar de två fotograferna. En förmåga som gått i arv från mor till dotter:

"Känslan av intimitet, att observera människor och söka efter personernas intensitet, utvecklades till en besatthet av att fotografera", berättar Mary McCartney i ett pressmeddelande.

Inte helt oväntat löper Beatles-medlemmen Paul McCartneys ansikte som en röd tråd genom utställningen. Men här dyker även en rad andra kända ansikten upp som Aretha Franklin, Jimi Hendrix, B.B. King, Mick Jagger, Brian Jones, Kate Moss och Rihanna.

Linda McCartney avled i bröstcancer 1998.

Utställningen Mother daughter har tidigare visats bland annat i New York, och pågår fram till den 2 september på Fotografiska i Stockholm.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22