Montreal hänger sig kvar i slutspelet tack vare Armia

Joel Armia gjorde två mål då Montreal höll matchserien vid liv. Bild: Elsa/Lehtikuva

Montreal och Toronto bjöd på ishockeydrama i NHL-slutspelet. Det krävdes mer än en förlängningsperiod för att avgöra matchen som Montreal till slut vann med 4–3.

Montreal hade kniven mot strupen i den femte slutspelsmatchen i bäst av sju. Toronto ledde serien med 3–1 inför matchen och hade ett gyllene läge att avgöra på hemmaplan.

Montreal hade dock andra planer och såg till att gå in i tredje perioden med en 3–1-ledning efter det att Joel Armia gjort de två första målen och Jesperi Kotkaniemi utökat ledningen i andra till 3–0.

Men Toronto kom tillbaka. Zach Hyman reducerade i andra och Jake Muzzin gjorde två mål i tredje, i båda fallen noterades William Nylander för assist.

Efter en mållös första förlängningsperiod lyckades Montreals Nick Suzuki och Cole Caufield bryta sig loss och kom ensamma med pucken mot Torontos Jack Campbell, där de två med kvickt väggpassningsspel spelade ut Campbell.

– Cole läste spelet bra, jag såg att vi kom två mot noll, och jag försökte bara att komma dit snabbt, kommenterar målskytten efter matchen.

Sjätte matchen spelas på Montreals hemmais med start klockan 01, natt mot söndag finsk tid.

Samma resultat blev det när Carolina bortavann mot Nashville med 4–3. Det innebär att Nashville , med Juuse Saros i mål, får lämna Stanley Cup-slutspelet (2–4 i matcher).

Hemmalaget hade en 3–1-ledning en bra bit in i andra perioden, men lyckades ändå inte tvinga fram en sjunde match. Carolina kom tillbaka till 3–3 och tog matchen till förlängning – väl där avgjorde sedan finländaren Sebastian Aho efter drygt en minut.

Aho stod för två mål i matchen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning