Monfils kritiserades efter semifinalförlust

Gael Monfils.Bild: Alex Goodlett

Alla ögon var på fransmannen Gael Monfils trots att han förlorade US Open-semifinalen. Världsettan Novak Djokovic vann matchen med 6–3, 6–2, 3–6, 6–2.

Efter matchen anklagades Monfils för att inte ha försökt tillräckligt. Bland annat kallade amerikanska legenden John McEnroe hans tag på planen "oprofessionella".

– För helvete, det är klart att jag spelade på allvar. Killen är helt enkelt bara för bra, svarade Monfils ilsket på kritiken.

Djokovic totaldominerade början av matchen och gick upp i en 5–0-ledning i första set innan Monfils ändrade taktik och började slå backhandslag med underskruv. Tidvis ställde sig Monfils bara mitt på planen och publiken buade åt hans nonchalanta spelstil.

– Jag försökte se in i Novaks huvud. Matchen var väldigt fort uppe i 5–0. Jag måste ändra på något och jag tror det fungerade. Det finns fler än ett sätt att spela tennis på, sade Monfils.

– När jag försökte spela "riktig" tennis klådde han mig.

Djokovic anklagade inte sin motståndare för något.

– Om han säger att han spelade på allvar så måste vi tro honom, sade Djokovic.

Jakten på nummer 13

Serben har nu chansen att ta karriärens 13:e grand slam-titel. Djokovic har vunnit US Open två gånger tidigare, 2011 och 2015.

I finalen ställs han mot tredjeseedade Stan Wawrinka som i sin semifinal besegrade japanen Kei Nishikori med 4–6, 7–5, 6–4, 6–2. Schweizaren har två grand slam-titlar.

– Det är galet att vara i final. Det är väldigt speciellt att spela mot Novak, sade Wawrinka.

Trots att Wawrinka överraskade Djokovic i finalen i franska öppna i fjol är serben klar förhandsfavorit i finalen. Av duons inbördes matcher har Djokovic vunnit 19 mot Wawrinkas fyra segrar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00