Möjlig släkting till ensam sköldpadda hittad – troddes vara utdöd

En vetenskapig expedition inventerar sköldpaddorna vid Wolfvulkanen på Galapagosöarna i jakt på utdöda sköldpaddor. Bild: Tui De Roy/TT-AP

En vetenskaplig expedition på Galapagosöarna har hittat en sköldpadda med starka genetiska band till en underart man trott dog ut med den berömda Ensamme George.

Pintasköldpaddan George dog 2012, mer än hundra år gammal, och hade i alla år vägrat para sig.

Expeditionen har nu hittat en ung hona som man tror "kan vara en ättling i rakt nedstigande led till en renrasig individ som fortfarande är vid liv".

Man har dessutom hittat ytterligare 29 sköldpaddor som delvis har samma dna som en annan underart, Floreana, som man trott vara utdöd.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning