Moderat politiker kallade minister för hora - sparkas

Den moderata politikern Delmon Haffo kallar Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för hora i ett videoklipp på nätet. Nu får han sparken från Moderaternas partikansli, där han arbetat som digital kommunikatör.

Kommentaren fälldes i en direktsändning på webben, där Delmon Haffo tar mikrofonen och säger:

– Annika Strandhäll, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete din hora!

Nyligen var Haffo inblandad i ett Twitterbråk då Annika Strandhäll på skämt sagt att hon funderat på om amerikanska män borde tas ifrån sin rösträtt, apropå Donald Trumps valseger.

Det grovt formulerade påhoppet på S-ministern möts av skratt från flera andra personer i rummet på Moderaternas partikansli, men varken Haffo själv eller de som hörs skratta verkar medvetna om att det hela kan ses av andra.

Får sparken

Enligt Dagens Nyheter plockades filmen snabbt bort från Youtube, men den spelades in av Socialdemokraterna. Kort efter att videoklippet offentliggjordes kom beskedet från Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé: Delmon Heffo får sparken.

Annika Strandhäll beskriver att det tog några minuter innan hon kunde "hämta andan" när hon fick höra Delmon Haffo kalla henne för hora.

– Jag är själv mamma till två döttrar och har en tolvåring som rör sig dagligen och stundligen i sociala medier. Är det sådant här vi tycker att vi vill att dagens unga ska mötas av, i form av exempel från rikspolitiken? 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03