Mixedpar gick till final i herrarnas dubbel i elittävling i badminton

Mixedparet Inalotta Suutarinen och Anton Kaisti vann två matcher och gick till final i herrarnas elitdubbel i en nationell stortävling i Åbo.

Finlands förstarankade mixedpar i badminton, Inalotta Suutarinen och Anton Kaisti, prövade vingarna i herrarnas elitklass i dubbel när Resoklubben Raision Sulkapalloilijat ordnade en nationell elittävling i Åbo under veckoslutet.

Elitklassen är den högsta nivån i Finland och Ilkka Hellgren, tävlingschef för Finlands badmintonförbund, kommer inte ihåg att en kvinna tidigare skulle ha spelat herrdubbel i högsta klassen i en elittävling. På damsidan är 18-åriga Suutarinen elitrankad i både singel, dubbel och mixed dubbel.

– En kvinna kan spela i motsvarande herrklass om hon också deltar i sin egen klass i en tävling, konstaterar Hellgren.

Suutarinen vann damdubbeln i Åbo tillsammans med Maija Krzywacki, och i herrdubbeln lyckades hon och Kaisti ta sig hela vägen till finalen. Där fick Suutarinen och Kaisti ge sig mot Jere Övermark och Miika Lahtinen med setsiffrorna 21-23, 15-21.

– Antons herrdubbelpar kom inte till den här tävlingen och sedan hittade han på att fråga om jag skulle spela herrdubbel med honom. Det här var min debut i herrarnas elitdubbel, säger Suutarinen glatt efter finalförlusten.

– Jag förväntade mig definitivt inte att vi skulle klara oss så här bra. Anton kanske tänkte att vi vinner hela tävlingen, skrattar hon.

Suutarinen misstänker att de finländska herrarna inte var vana vid att spela mot ett mixedpar. Hon och Kaisti deltog också i Åboturneringens mixedklass där de vann alla sina matcher med klara siffror.

Suutarinen och Kaisti har spelat som par sedan juli och de deltar för det mesta i internationella turneringar runtom i Europa. Kaisti har tidigare vunnit sju FM-guld i mixed dubbel.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03