Misstänkte skytten i Nashville gripen

Sjukvårdsarbetare utanför den restaurang i Nashvilleförorten Antioch, där en man öppnat eld mot restaurangbesökare och dödat fyra personer. Bild: TT/AP/Mark Humphrey

Den 29-åringen man som misstänks för söndagens dödsskjutningar på en våffelrestaurang i Nashville, USA, har gripits, meddelar polisen via Twitter. Fyra människor dödades i det brutala dådet.Samtidigt hyllas mannen som hoppade på mördaren och tog hans vapen som en hjälte.

Efter söndagens skjutning på en våffelrestaurang i Nashville, i den amerikanska delstaten Tennessee, höjdes säkerheten på alla skolor i området.

Den nu gripne misstänkte gärningsmannen har beskrivits som beväpnad och extremt farlig.

Fyra unga dödades

Det var tidigt på söndagen som en man, iklädd endast en jacka och beväpnad med en automatkarbin, först sköt ihjäl två personer på en parkering utanför restaurangen. Han gick sedan in och började skjuta mot gästerna. En person dödades direkt och en person avled senare på sjukhus.

Det var då en av gästerna, James Shaw, grep in. När han satt gömd på restaurangens toalett tystnade skotten, varpå han fick syn på gärningsmannen som stod och såg över sitt vapen. Då sprang Shaw fram, hoppade på honom och brottade till sig vapnet, som han sedan slängde över kassadisken.

Gärningsmannen flydde.

"Skulle få jobba för det"

Dödsoffren, tre män och en kvinna, var mellan 20 och 29 år gamla. Men om James Shaw inte hade ingripit hade de kunnat vara fler.

– Jag tror att alla skulle kunna göra vad jag gjorde, säger han till tv-kanalen WSMV , och säger att han tänkte på sin fyraåriga dotter.

– Badrummet hade bara en in- och utgång, så personligen tänkte jag att han skulle få behöva jobba för det här mordet. Jag var uppe i varv, sprang mot dörren och det gick som jag ville.

En kula som avlossades medan han brottades med gärningsmannen träffade Shaw ytligt på armen. Han brände sig också på automatkarbinens kolv.

Polischefen i Nashville säger att James Shaw är definitionen av en hjälte.

James Shaw ingrep och brottade vapnet från 29-åringen som öppnade eld i Nashville. Bild: TT/AP/Sheila Burke

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning