Misstänkta Sibbomördaren upplevde att han fick lägre lön än resten

Motivet till mordet i Söderkulla i Sibbo i juli är fortfarande suddigt. I förhören har det framkommit att den misstänkta gärningsmannen var missnöjd med sin lön.

Den misstänkta gärningsmannen i Sibbomordet upplevde att han fick lägre lön än andra anställda, enligt polisen. Något annat motiv för dådet finns fortfarande inte.

– I förhören har det framkommit att den misstänkta gärningsmannen upplevde att han fick lägre lön än de andra anställda, säger förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Mikko Minkkinen vid Östra Nylands polis.

Minkkinen minns inte på rak arm om detta har uppgetts av en eller flera personer. Förhören kring Sibbomordet fortsätter fortfarande.

Den misstänkta gärningsmannen jobbade med placeringar vid arbetspensionsbolaget Ilmarinen fram till 2016 då han sade upp sig. Han misstänks ha mördat sin före detta chef i Söderkulla i Sibbo den 23 juli.

När polisen försökte gripa den misstänkta gärningsmannen en vecka senare i Helsingfors sköt han först mot polisen genom lägenhetsdörren, varefter han sköt sig själv.

I och med att den misstänkta gärningsmannen är död kommer fallet inte att gå till åtalsprövning efter att förundersökningen är klar.

Läs också: HS: Motiv till Sibbomordet sannolikt bitterhet och besvikelse

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning