Misstänkta gärningsmannen bakom skolattacken i Kuopio har flyttats till fångsjukhuset i Tavastehus

Skolattacken skedde i Savon ammattiopisto i köpcentret Herman i Kuopio den 1 oktober. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Mannen skadades själv i attacken och han fortsätter få vård på fångsjukhuset, som är en del av Tavastehus fängelse.

Mannen som misstänks för skolattacken i Kuopio har flyttats till fångsjukhuset i Tavastehus, skriver Centralkriminalpolisen på Twitter. Mannen misstänks bland annat för ett mord och flera mordförsök.

En person dog och nio skadades i skolattacken vid yrkesinstitutet Savon ammattiopisto i Kuopio i början av oktober. Den misstänkta gärningsmannen studerade själv vid skolan.

Polisens förundersökning kring attacken fortsätter med fler förhör och tekniska utredningar. Centralkriminalpolisen uppskattar att undersökningen pågår fram till början av nästa år. Polisen berättar mer om fallet då man kommit vidare i undersökningen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning