Misstänkt varg i östra Helsingfors – Juha Sipilä kan ha sett samma djur i Sibbo

Ett djur som liknade en varg rörde sig i östra Helsingfors på måndag morgon, meddelar polisen i Helsingfors.

Enligt polisen i Helsingfors var ett djur som sågs i östra Helsingfors på måndagsmorgonen sannolikt en varg. Polisen konsulterade experter som bedömde att djuret antagligen var en varg.

På eftermiddagen meddelade polisen att djuret lämnat östra Helsingfors bakom sig och att man inte längre följer med djurets rörelser.

Det är dock möjligt att samma djur väckte småskalig uppståndelse på nytt på måndagskvällen. Statsminister Juha Sipilä (C) skrev på Twitter att han nästan kört på en varg med bilen i Sibbo.

Hur Sipilä kan vara säker på att det var en varg han sett framkommer inte ur hans inlägg.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning