Misstänkt våldtäkt under Dansbandsveckan i Sverige

Polisen utreder en våldtäkt mot en kvinna i 18-årsåldern under Dansbandsveckan i Malung i natt.

En polispatrull larmades vid 4.45-tiden på tisdagsmorgonen till en tillfällig camping på en idrottsplats i anslutning till evenemanget.

Polisen fick information om en misstänkt gärningsman och vid sjutiden kunde en man i 40-årsåldern gripas i Malung, en tätort i Dalarna.

Efter förhör frigavs mannen efter beslut av jouråklagare.

– På vilka grunder han släpptes eller om han fortfarande är misstänkt kan jag inte svara på, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

Kvinnan har besökt sjukhus, men polisen har inga uppgifter om skador.

Dansbandsveckan väntas få cirka 50 000 besökare. Veckan brukar vara relativt förskonad från brott, men förra året skakades arrangemanget av ett antal anmälda våldtäkter och sexuella ofredanden.

– Vi har inte tidigare haft ett enda fall av någon anmäld våldtäkt eller sexuella trakasserier, vad jag känner till. Vi har nolltolerans mot allt sådan. Det innebär kort och gott att den som misstänks portas direkt, sade marknadsansvarige Lars Bälter till TT, inför veckan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00