Misstänkt våldtäkt på Silja Galaxy – två män greps

En svensk kvinna ombord på Tallink Silja Galaxy på väg från Åbo mot Stockholm meddelade personalen att hon våldtagits. Bild: Viena Kytöjoki/Lehtikuva

Polisen grep på lördag morgon två svenska män misstänkta för våldtäkt, berättar polisen i Sydvästra Finland. En svensk kvinna ombord på Tallink Silja Galaxy på väg från Åbo mot Stockholm meddelade personalen att hon våldtagits.

Polisen har förhört de misstänkta männen. De släpptes fria på lördag kväll. Våldtäkten ska, enligt uppgift till Aftonbladet, som var först ute med nyheten ha inträffat i en hytt. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, åkte tillbaka med båten och befinner sig nu i Sverige.

– Vi har därför inte kunnat förhöra henne, hon har hela tiden varit ombord på färjan, medan de misstänkta männen steg av i Finland, säger kriminalöverkomissarie Jari Riiali från polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Enligt Riiali utreder polisen om förundersökningen kan tas över av svensk polis efter veckoslutet. Alla inblandade är svenska och strax över 20 år.

– Vi har ännu inte haft kontakt med den svenska polisen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46