Misstänkt pyromandåd i Tammerfors

Branden krävde insatser av alla tillgängliga enheter inom Birkalands räddningsverk. Bild: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

En omfattande höghusbrand i centrala Tammerfors på tisdag morgon krävde insatser av alla tillgängliga enheter inom Birkalands räddningsverk. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Klockan var 5.15 när Birkalands räddningsverk fick larm om att vinden på ett sjuvåningshus på adressen Tuomiokirkonkatu 23 i Tammerfors brann. Branden hade redan då hunnit sprida sig långt.

På eftermiddagen kunde polisens undersökningsledare berätta att det finns goda grunder att anta att branden var anlagd. Polisen utför nu tekniska undersökningar på platsen.

Totalt 15 enheter och 100 brandmän deltog i släckningsarbetet som påverkade trafiken i stora delar av centrala Tammerfors.

De boende i alla 63 bostäder har evakuerats. En person fick tas in på sjukhus för observation.

Släckningsarbetet försvårades av att flera vattenposter hade frusit, skriver Aamulehti. Därför fick räddningsverket bland annat pumpa vatten ur det närliggande Tammerkoski.

Aamulehti skriver även att fastigheten fick omfattande vattenskador.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning