Turkiska myndigheter: Misstänkt 34-åring erkände nattklubbsmassaker

Efter festen. 39 personer dödades i attentatet på nattklubben Reina i Istanbul. Bild: Lehtikuva/AFP/Yasin Akgul

Enligt turkiska myndigheter hade mannen tränats i Afghanistan inför massmordet.

Den man som gripits misstänkt för terrorattacken i Istanbul i Turkiet på nyårsnatten har erkänt brottet, enligt Istanbuls guvernör. Mannen uppges ha tränats i Afghanistan inför massmordet. Enligt guvernören, Vasip Sahin, är det klarlagt att dådet, som krävde 39 människors liv, utfördes för terrorgruppen Islamiska statens (IS) räkning.

Han bekräftar att den 34-åring som gripits kommer från Uzbekistan och säger att han olagligt tagit sig in i Turkiet. Ytterligare fyra personer greps i samband med tillslaget mot 34-åringen, varav en irakier och tre kvinnor, enligt guvernören. Totalt har 50 personer gripits under jakten på den misstänkte massmördaren.

Tidigare har Turkiets vice premiärminister Numan Kurtulmus gratulerat polisen efter gripandet av mannen.

"Vårt krig mot terrorn och krafterna bakom den kommer att fortsätta in i det sista", twittrade han.

Mannen greps på måndagen i en lägenhet i Istanbul.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning