Misstänkt mordförsök i Hyvinge under natten

Det var en stor polisoperation i Hyvinge kring midnatt. Bild: Matti Björkman/Lehtikuva

Två våldsdåd inträffade i huvudstadsregionen på natten till onsdag.

Polisen misstänker att ett mordförsök har inträffat på Stationgatan i Hyvinge under natten till onsdag, skriver polisen i östra Nyland på Twitter.

Polisen har gripit tre personer för dådet. Åtskilliga ögonvittnen uppger till Ilta-Sanomat att det var gott om beväpnade poliser i området strax före midnatt.

Det har också varit våldsamt på andra håll i huvudstadsregionen under natten. En person knivhöggs i en lägenhet under småtimmarna i Vanda i Håkansböle. En person har gripits för brottet, meddelar polisen.

Båda fallen utreds.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning