Misstänkt för sexbrott gömde sig i hemlig bunker i tre år – "Tror att majoriteten skulle föredra fängelse"

Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Bild: TT-AP-WSAW

I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.

I tre och ett halvt år hade mannen i Wisconsin i USA gömt sig i bunkern djupt inne i skogen – tills en jägare av en slump upptäckte hans gömställe, rapporterar amerikanska medier.

– Det var omöjligt att se det om du inte visste att det fanns något där, säger jägaren Thomas Nelson till tv-kanalen WSAW.

Nelson tog mod till sig och gick in i bunkern där han upptäckte Button. Han larmade sedan polisen.

– Jag skakade när jag gick in och jag skakade när jag gick ut, säger Nelson.

Bunkern var utrustad med solpaneler som drev tre bilbatterier, den var fylld med konservburkar och Button hade till och med lyckats installera en tv i sin provisoriska, trånga bostad där han överlevt såväl varma somrar som bistra vintrar.

Det som verkar ha tärt mest på Button var dock inte komforten – utan bristen på kontakt med omvärlden, enligt polisen.

– Jag tror att majoriteten av USA:s befolkning skulle föredra fängelse framför den här sortens isolering från mänsklig kontakt, säger utredaren Jeff Stefonek, till tv-kanalen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning