Misstänkt dråp i Pyttis – dog av ett skott från ett luftgevär

Efter dråpet transporterade de misstänkta gärningsmännen mannens kropp i en bil och lämnade kroppen vid skogsstigen där den hittades. Bild: SPT

Offret är en man född 1971. Polisen har gripit en kvinna född 1984 och en man född 1988 misstänkta för dråpet.

Polisen i Östra Nyland har blivit klar med förundersökningen som gäller ett misstänkt dråp i Pyttis i november. Förundersökningen påbörjades då en person hittade en död man vid en skogsstig i Lovisa i början av november i fjol. Eftersom det fanns tecken på yttre våld misstänker polisen att det handlar om brott mot liv.

Polisen har nu kommit fram till att det misstänkta dråpet skedde i en lägenhet i Pyttis. Offret dog av ett skott från ett luftgevär. Efter dråpet transporterade de misstänkta gärningsmännen mannens kropp i en bil och lämnade kroppen vid skogsstigen där den hittades.

Båda de gripna personerna är misstänkta för dråp och brott mot griftefriden. I början av förundersökningen var ytterligare två personer gripna, men de är inte längre misstänkta för att vara inblandade i dråpet.

Brottsrubriceringen under förundersökningen är dråp, brott mot griftefrid och skyddande av brottsling. Ärendet går nu vidare till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Östra Nyland.

Rättelse: Fallet går till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Östra Nyland, inte tingsrätten. Artikeln uppdaterad kl. 15.24.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46