Misstänkt dråp i Pyttis – dog av ett skott från ett luftgevär

Efter dråpet transporterade de misstänkta gärningsmännen mannens kropp i en bil och lämnade kroppen vid skogsstigen där den hittades. Bild: SPT

Offret är en man född 1971. Polisen har gripit en kvinna född 1984 och en man född 1988 misstänkta för dråpet.

Polisen i Östra Nyland har blivit klar med förundersökningen som gäller ett misstänkt dråp i Pyttis i november. Förundersökningen påbörjades då en person hittade en död man vid en skogsstig i Lovisa i början av november i fjol. Eftersom det fanns tecken på yttre våld misstänker polisen att det handlar om brott mot liv.

Polisen har nu kommit fram till att det misstänkta dråpet skedde i en lägenhet i Pyttis. Offret dog av ett skott från ett luftgevär. Efter dråpet transporterade de misstänkta gärningsmännen mannens kropp i en bil och lämnade kroppen vid skogsstigen där den hittades.

Båda de gripna personerna är misstänkta för dråp och brott mot griftefriden. I början av förundersökningen var ytterligare två personer gripna, men de är inte längre misstänkta för att vara inblandade i dråpet.

Brottsrubriceringen under förundersökningen är dråp, brott mot griftefrid och skyddande av brottsling. Ärendet går nu vidare till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Östra Nyland.

Rättelse: Fallet går till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Östra Nyland, inte tingsrätten. Artikeln uppdaterad kl. 15.24.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning