Misstänkt corona i AIK – Ylätupa i karantän

Hela AIK:s herrlag i fotboll är satt i karantän efter misstanke om corona, skriver klubben."AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar", säger sportchefen Björn Wesström i ett pressmeddelande.

AIK skriver inte vem eller vilka som misstänks ha smittats, men klubbens läkare ska ha bekräftat "samtliga kända symptom" för covid-19, som orsakas av coronaviruset.

Man har därför valt att sätta samtliga spelare och ledare i karantän. Det gäller också finländaren Saku Ylätupa.

"De spelare som uppvisar symptom får träningsförbud medan övriga fortsatt tränar individuellt och detta kommer att fortsätta fram till den 1 april 2020", skriver klubben i ett pressmeddelande.

AIK:s sportchef Björn Wesström säger att man tar det inträffade på största allvar och att spelartruppen har högsta prioritet.

"Beslutet om karantän handlar om att stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning", säger Björn Wesström.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning