Missräkning i OS-inledningen för Romar: 35:e i störtlopp

Andreas Romar slutade på 35:e plats i sitt paradmoment i den alpina kombinationen.Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Andreas Romar inledde den alpina kombinationen med en 35:e plats i störtlopp. – Jag fick inget grepp, säger Romar till Yle Sporten.

Fakta

Resultat i störtlopp

1. Thomas Dressen, Tyskland 1.19,24

2. Aksel Lund Svindal, Norge +0,07

3. Matthias Mayer, Österrike +0,13

4. Kjetil Jansrud, Norge +0,27

5. Christof Innerhofer, Italien +0,53

6. Peter Fill, Italien +0,68

– ------------------

35. Andreas Romar, Finland +2,70

Andreas Romar bedömde inför OS att han skulle ha bäst chans att nå en topplacering i alpin kombination, men fick inte till det i det inledande störtloppsmomentet.

Romar hade svårt att få fäste på underlaget och fick nöja sig med 35:e plats. Korsholmaren klockades för 1.21,94 – alltså 2,7 sekunder långsammare än störtloppsettan Thomas Dressen från Tyskland.

– Jag fick en bra start men sedan tar det positiva slut. Jag fick inget grepp och då går det inte bra, säger Romar till Yle Sporten.

Slalomdelen börjar klockan 8.

Störtloppet skulle ursprungligen avgöras i lördags, men fick skjutas upp på grund av svåra förhållanden.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22