Missöde när Musk visade upp ny pickup – "okrossbara" fönster gick sönder

Vd Elon Musk fortsatte presentationen av den nya pickupen efter missödet där rutor krossades. Bild: Ringo H.W. Chiu/TT-AP

Tesla har visat upp sin första el-pickup. Men bilens fönster, som ska vara förstärkta och i det närmaste okrossbara, gick sönder och vd Elon Musk fick fortsätta sin presentation vid ett trasigt fordon.

Teslaanställda uppmanades under evenemanget i Los Angeles att slå på pickupen med släggor och en film visade att fordonet skulle kunna klara kulor från en pistol. Men när ett kullager kastades mot det gick glaset sönder.

Även ett annat fönster skadades.

– Det gick inte igenom, sade Musk innan han fortsatte sin presentation av fordonet som inte skulle kunna få repor eller bucklor.

Den billigaste varianten av den uppmärksammade pickupen ska i USA landa på 39 900 dollar, motsvarande strax över 36 000 euro. En dyrare variant ska kunna accelerera från 0–100 kilometer i timmen på runt tre sekunder.

Pickupen, som har ett mycket futuristiskt utförande, beräknas som tidigast vara helt färdig i slutet av 2021.

Rättelse 11.50: Den dyraste varianten av Teslas nya bil kan accelerera från 0–100 kilometer i timmen på runt tre sekunder, inte den billigaste varianten som det tidigare stod i artikeln.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning