Missen i sim-EM – fel tider i nio lopp

Bland annat Ida Hulkkos tid på 100 meter bröstsim måste korrigeras efter att arrangörerna i EM uppmärksammat ett fel i tidtagningen. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Sim-EM har drabbats en pinsam tidsmiss på grund av mänskligt misstag.

Under lördagens finalpass har de nio första loppen fått fel tider på grund av en felaktig inställning av tidtagningsutrustningen. Samtliga simmare i de nio första loppen av gårdagens kvällspass har fått en tid som är en tiondels sekund snabbare än den verkliga tiden, meddelar det europeiska simförbundet LEN.

Bland annat Ida Hulkkos resultat på 100 meter bröstsim är nu korrigerat.

– Det har ingen inverkan på min prestation längre, kommenterar Hulkko till simförbundet och harmar sig över att hennes tid inte var under 1.08.

Också svenska Sarah Sjöströms vinnartid på 100 fjärilssim var en tiondel sekund långsammare än man trott, och för den andra svenskan Sophie Hansson innebär tidskorrigeringen nu att hon inte alls slagit personligt rekord och svenskt juniorrekord.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54