Minst fem döda i oväder i USA

En storm härjar i nordöstra USA med vindbyar på upp till 36 meter per sekund. Kaos har uppstått i både flyg- och tågtrafiken.

Minst fem personers död kopplas till ovädret, bland dem en elvaårig pojke i delstaten New York som omkom när ett träd rasade in i hans hem. Även en sexårig pojke i Virginia har omkommit i en trädolycka. Han låg och sov när trädet föll över bostaden och avled senare på sjukhus.

Nära två miljoner byggnader är utan ström. Enbart i delstaten Pennsylvania saknade 376 000 hem och företag ström sent på fredagen amerikansk tid.

Boston är en av många städer där gator översvämmats. Vid kusten går "vågor högre än tvåvåningshus" i staden Scituate, Massachusetts, och invånarna uppmanas att evakuera, skriver tidningen The Boston Globe.

I huvudstaden Washington har myndighetsbyggnader och museer stängts.

2 800 flygavgångar har ställts in. I New York avlyste flygplatsen La Guardia alla avgångar, medan några få kunnat genomföras från John F Kennedy-flygplatsen. President Donald Trump blev, på väg till pastorn Billy Grahams begravning, tvungen att ändra sin planerade resväg.

Järnvägsbolaget Amtrak stoppade alla tåg i området mellan storstäderna Washington och Boston.

I Virginia har guvernören Ralph Northam utlyst katastroftillstånd.

Staden Scituate i Massachusetts. Bild: Lehtikuva/AFP/Scott Eisen

Träd blåste ned på Khalil Gibran Memorial Garden i Washington. Bild: EPA/JIM LO SCALZO

Snöblandat regn i New York. Bild: EPA/JUSTIN LANE

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00