Minst 18 dödade i Boko Haram-attack

Attacken inträffade vid Tchadsjön. Bild: TT

Minst 18 personer har dödats i en attack av misstänkta Boko Haram-jihadister i området kring Tchadsjön, enligt tchadisk militär. Attacken skedde i en by söder om Daboua, i närheten av gränsen till Nigeria, vid niotiden på torsdagskvällen.

Boko Haram-medlemmarna ska ha skurit halsen av de 18 personerna, skadat två andra och kidnappat tio kvinnor, uppger en källa.

Jihadistgruppen har härjat i området sedan 2009. Minst 20 000 personer har dödats i Nigeria och länderna omkring, och mer än två miljoner andra har tvångsförflyttats.

Såväl Tchad som Kamerun och Niger har anslutit sig till Nigerias militärinsatser med syftet att förgöra Boko Haram. Den senaste tiden har Tchad dock drabbats av allt fler attacker från extremistgruppen. I maj dödades sex personer, inklusive fyra regeringstjänstemän och en soldat, då Boko Haram attackerade en tchadisk militär vägspärr belägen på en ö i Tchadsjön.

Den nigerianska militären uppger att den dödade tio "terrorister" i söndags, efter det att en av dess militärposteringar i landets sydvästra del attackerades av Boko Haram.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning