Minst 15 döda i sjöolycka i Kongo-Kinshasa

Minst 15 personer har omkommit i en olycka på sjön Mai-Ndombe i västra Kongo-Kinshasa och många andra saknas fortfarande. Bild: TT

Minst 15 personer har omkommit i en olycka på sjön Mai-Ndombe i västra Kongo-Kinshasa (Demokratiska republiken Kongo), och många saknas fortfarande. Olyckan inträffade i kraftig vind, enligt Cosmos Mbo Wemba, borgmästare i staden Inongo.

En lokal radiostation rapporterar att det var ett slags stor kanot, som är vanlig i området, med ett 30-tal personer ombord som kapsejsade. De var på väg tillbaka från en begravning cirka 35 kilometer bort.

Borgmästaren uppger att sökandet efter döda och överlevande fortsätter. Han säger också att kanoten var i mycket dåligt skick.

Olyckor inträffar med jämna mellanrum på Kongo-Kinshasas många vattenvägar, till följd av dåligt konstruerade båtar, bristande underhåll och överlastning.

I april i fjol drunknade exempelvis 142 människor sedan båten de färdades med sjönk på sjön Kivu.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning