Minst 15 döda i jordskred i Kalifornien

Räddningsarbetare använder helikoptrar och hundar i sökandet efter drabbade i bergsområdet runt Santa Barbara i KalifornienBild: EPA/MIKE ELIASON/SANTA BARBARA COUNTY FIRE DEPARTMENT HANDOUT

Minst 15 människor har omkommit i södra Kalifornien i USA efter att en storm har utlöst ett kraftigt jordskred som har förstört flera hem.

Räddningsarbetare använder helikoptrar och hundar i sökandet efter drabbade i bergsområdet runt Santa Barbara i Kalifornien.

De döda har hittats i lera och bråte vid räddningsarbetet i samhället Montecito nordväst om Los Angeles, enligt Santa Barbaras räddningstjänst. 25 människor rapporteras ha skadats i skredet.

Många larm har kommit om personer som saknas, enligt räddningstjänsten. Flera hus är nedsjunkna i lera och flera vägar är inte farbara på grund av nedfallna träd. Myndigheterna har därför uppmanat boende i området att stanna i sina hus i avvaktan på att räddningspersonalen når fram till dem.

– Vi hittar människor hela tiden, säger räddningstjänstens talesperson Yaneris Muniz.

En 14-årig flicka räddades från att ha varit begravd under bråte från ett av de förstörda husen.

De kraftiga regnen försvagade kullar ovanför Montecito. En flod översvämmades och drog med sig lera och stora stenar in i bostadsområdet.

De största regnmängderna mättes upp i Ventura County, där det kom 13 centimeter regn enligt National Weather Service Los Angeles. Samma område drabbades hårt av branden Thomas i december, och ingen växtlighet finns kvar för att ta hand om regnvattnet.

2005 omkom 10 människor i ett jordskred i staden La Conchita i Kalifornien, 3,2 mil från Montecito.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00