Minns ni den här, den "oförstörbara" – nu kan gamla 3310 lanseras på nytt

Finns ännu som begagnad. Skärmavbild från nätaffären Amazon. Bild: Skärmavbild

Enligt teknikjournalisten Evan Blass, som följer med mobilbolagens lanseringar, ska Nokia göra en ny version av en gammal populär modell, 3310.

Enligt Venturebeat kommer bolaget HMD Global, som köpt rättigheterna till Nokias mobiltelefoner fram till 2024, att lansera både tre nya smarttelefoner och en helt annan slags överraskning – en gammal trotjänare i nytappning.

Tidningen Independent skriver om lanseringsryktet att modell 3310 kan vara den mest omtyckta mobil som tillverkats hittills. I slutet av februari kommer HMD global att lansera flera nya smarttelefonmodeller i samband med Mobile World Congress 2017, och det är där som också denna nylanseringen ska ske, enligt Venturebeat.

HMD:s presentation är den 26 februari i Barcelona.

I en värld där smarttelefonerna tar över är en icke-smart telefon kanske en kontig grej, men den bakomliggande idén tolkas vara att skapa en marknad för dem som behöver en andratelefon med långt batteriliv.

– Med ett pris på 59 euro ska den här nya inkarnationen vara tillräckligt konkurrenskraftigt prissatt för att vinna över nostalgiska, tidigare Nokia-ägare att börja använda den som andrahandstelefon, skriver Blass.

Modellen lanserades ursprungligen år 2000 och finns fortfarande att köpa som begagnad på bland annat Amazon (skärmavbilden). Modellen har ett långt batteriliv jämfört med smartlurar och blev också klassad bland mobilentusiaster som "oförstörbar" - eller åtminstone har många av dessa lurar överlevt fall mot golv och trottoarer.

Just den här modellen gav därför upphov till många skämt och memer om dess oförstörbarhet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03