Minnesota tvingas till spelpaus

Minnesotas Kirill Kaprizov får tillsammans med lagkamraterna inte spela match på ett tag. Bild: Harrison Barden/Lehtikuva-AFP

Minnesota får fyra matcher uppskjutna i NHL-ishockeyn sedan fem spelare adderats till covid-listan.

Forwardarna Joel Eriksson Ek och Marcus Johansson har skrivits upp på den så kallade covid-listan, tillsammans med lagkamraterna Nick Bonino, Nick Bjugstad och Jared Spurgeon. Sedan tidigare står Marcus Foligno på listan.

Det gör att Minnesota stoppas från spel, vilket innebär att matcher mot Colorado, Arizona och ett första möte mot St Louis ställs in.

Om allt går som det ska kan Minnesota vara tillbaka för spel tidigast den 11 februari, då ett andra möte mot St Louis är inplanerat.

Minnesota är den sjätte klubben sedan årets NHL-säsong startade i januari som drabbas av uppskjutna matcher sedan spelare satts upp på covid-listan. Dallas var först ut, följt av Carolina, Vegas och nyligen Buffalo och New Jersey. Hittills har 22 matcher skjutits upp, enligt Star Tribune.

Att bli uppskriven på covid-listan innebär inte nödvändigtvis att man har smittats med coronaviruset. Det kan också vara så att man bedöms vara en nära kontakt till en smittad, eller att ett provsvar inte har kunnat utesluta smitta. Medan man är uppskriven får man inte träna, spela eller resa med laget.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Jordnära studier drar fullt hus på Keuda Saaren kartano

Mer läsning