Minnesota och Buffalo byter spelare

Minnesota Wild värvade offensivt kunnande i form av Tyler Ennis och Marcus Foligno. Bild: LEHTIKUVA / TOMI NATRI

NHL-lagen Minnesota Wild och Buffalo Sabres har genomfört en spelaraffär där fyra spelare byter klubb.

Strax innan marknaden för kontraktslösa spelare öppnas har Minnesota och Buffalo slått till med en spelaraffär. Affären bekräftas på Minnesota Wilds hemsida. Från Buffalo till Minnesota åker anfallarna Tyler Ennis och Marcus Foligno. I motsatt riktning flyttar försvararen Marco Scandella och anfallaren Jason Pominville. Till Buffalo åker också ett fjärderundans draftval för nästa års draft, medan Minnesota får ett val i tredjerundan i draften 2018.

Ennis, 27, stod för 13 poäng på 51 matcher för Buffalo under den gångna säsongen. Han har ett rätt så dyrt kontrakt på 4,6 miljoner dollar per säsong i snitt som löper ut år 2019. Foligno, 25, däremot stod för 23 poäng på 80 matcher och är en stor och stark ytter som bidrar med offensiv tuffhet för Minnesota.

Buffalo värvade defensivt kunnande till försvaret i form av Scandella, 27. Scandella har varit föremål för en hel del transferrykten under försommaren efter att han lämnats oskyddad av Minnesota i utvidgningsdraften. Pominville, 32, inledde sin NHL-karriär i Buffalo och agerade som kapten för klubben säsongerna 2011-2012 och 2012-2013. Han stod för 47 poäng på 78 matcher under förra säsongen. Buffalo tvingas ta emot hans relativt tunga kontrakt med en snittlön på 5,6 miljoner dollar per säsong som löper ut efter säsongen 2018-2019, men klubben hoppas på att Pominville ska kunna producera offensivt i några år till.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning