Minneskväll för Birgitta Ulfsson hålls i Göteborg

Birgitta Ulfsson blev 89 år. Bild: HBL-arkiv/Richard Nordgren

Folkteatern i Göteborg bjuder in till en minneskväll för att hedra skådespelaren Birgitta Ulfsson och hennes konstnärliga gärning.

Den öppna minneskvällen för Birgitta Ulfsson, som gick bort i början av oktober, hålls måndagen den 18 december på Folkteatern i Göteborg.

Medverkar gör bland andra Ulfssons livskamrat Iwar Wiklander, barnbarnen Alma och Oskar Pöysti, Anna Takanen (konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och konferencier för kvällen), Stig Hansén (författare till samtalsboken Birgitta Ulfsson – med och mot min vilja), Stina Ekblad (skådespelare), jazzgruppen Änglaspel och Frida Röhl (konstnärlig ledare på Folkteatern Göteborg).

Folkteatern i Göteborg blev Birgitta Ulfssons "hemscen" sedan hon tillsammans med sin dåvarande make Lasse Pöysti flyttade till Sverige 1981. Ulfsson jobbade på Folkteatern mellan åren 1983 och 1991.

– Birgitta Ulfsson var en otrolig personlighet. Hennes skådespeleri berörde på många plan, hon kunde få fram en värld i en replik med de mest subtila medel, för att sedan kasta sig ut i en fysisk expressivitet som få ur hennes generation behärskar. Det är en gåva att ha fått samtala med henne och ta del av hennes kompromisslöshet, hennes värme, humor och enorma erfarenhet. Birgitta var genuint nyfiken och så oerhört levande, säger Frida Röhl, i Folkteaterns pressmeddelande.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning