Ministrar som beter sig dåligt

Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Omsorgsminister Juha Rehulas (C) uppförande i Österbotten har upprört de kommunala beslutsfattarna. Hur långt är avståndet mellan vanligt folk och eliten i Finland – på tal om Trump och brexit?

Lever den politiska eliten i en bubbla och de kommunala beslutsfattarna i en annan? Är det orsaken till att de österbottniska kommunala beslutsfattarna känner sig illa behandlade av omsorgsminister Rehula? Eller handlar det om vårdreformsanarki?

Sannfinländarnas partiorgan Suomen Uutiset tänker börja efterlikna fuskmediet MV-lehti. Där spelar det ingen roll om man sprider lögner eller annat.

Bland annat det här diskuterar Susanna Ginman från HBL och Anne Suominen från svenska Yle om i den färskaste politikpodden.

Susanna Ginman Chef för opinionsavdelningen

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning