Ministrar bjuder in till diskussion om klimatångest

På fredagen ordnades en global klimatmanifestation. Bild: Sören Jonsson/SPT

På fredagen ordnades klimatdemonstrationer runtom i Finland. Tre ministrar meddelar att de tar ungdomarnas oro på allvar.

Utbildningsminister Li Andersson (VF), forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen (C), och miljö- och klimatminister Krista Mikkonen (Gröna) tar unga med klimatångest på allvar. De har bjudit in unga till ett rundabordssamtal för att diskutera hur man på bästa sätt kan ta upp klimatfrågorna i utbildningen.

– Det är onödigt att fråga om unga kan förändra världen. Klimatstrejkande unga har visat att de redan gör det. Jag tror personligen att handling och kunskap är den bästa medicinen mot klimatångest, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Krista Mikkonen säger att det är politikernas uppgift att hitta lösningar och svara på ungdomarnas oro. Rundabordssamtalet ordnas i Ständerhuset den 1 november klockan 12 till 15. Ungdomar som är aktiva klimataktivister, personal inom utbildningen och miljöorganisationer är inbjudna till samtalet.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning