Ministern: Kan inte slå av på takten

Kultur- och demokratiminister kommer att följa Riksidrottsförbundets arbete noga, skriver hon i en debattartikel i Aftonbladet. Bild: Erik Simander/TT

Ett jämställt stöd till både herr- och damlandslaget ska säkerställas, skriver kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) i en debattartikel i Aftonbladet , dagen efter det att Sverige spelat hem en bronsmedalj i fotbolls-VM i Frankrike.

I artikeln lyfter Amanda Lind upp bland annat Riksidrottsförbundets fördelning av de statliga pengarna till idrotten men även miljonerna som statligt ägda Svenska spel varje år sponsrar Svenska fotbollförbundet med.

Hon skriver att styrningen tidigare varit för vag och att hon kommer att följa Riksidrottsförbundets arbete noga och sätta ner foten om det går långsamt.

"Jag kommer använda de verktyg jag har för att drömmen om jämställd idrott ska bli verklighet", skriver Amanda Lind.

Vidare skriver ministern att det inte går att slå av på takten och slå oss för bröstet bara för att det går framåt.

"Det finns områden där man aldrig kan nöja sig med att gå framåt innan man kommit hela vägen fram. Jämställdhet är ett sådant. Vi kan inte säga att det går bra bara för att flickorna och damerna fått det bättre än tidigare, om pojkarna och männen i samma klubb får helt andra möjligheter".

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning