Elva skadade efter frontalkrock i Seinäjoki - förare misstänks för grovt rattfylleri

Räddningsverket ryckte ut med flera enheter och till olycksplatsen kom också ambulanser och en helikopter. Bild: Mikael Piippo/SPT

Flera personer skadades allvarligt och räddningsarbetarna var tvungna att avlägsna en person som fastnat i minibussen.

Tio före fem på morgonen inträffade en frontalkrock mellan en minibuss och en personbil på Virtaintie i Seinäjoki. Elva skadade har förts till sjukhus, flera av dem skadades allvarligt.

Olycksplatsen ligger kring tio kilometer från Peräseinäjoki i en svag kurva, meddelar Polisinrättningen i Österbotten. Enligt preliminära uppgifter hade personbilen åkt över på den mötande trafikens sida och krockade med minibussen.

Personbilen kördes av en medelålders man som skadades allvarligt. I minibussen fanns tio personer och en del skadades allvarligt. Räddningsarbetarna var tvungna att ta loss en passagerare som hade suttit längst fram i minibussen och som satt fast. Alla passagerare fördes till sjukhuset för hälsogranskning.

Personbilens förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten, vållande av personskada och grovt rattfylleri.

– Massan på fordonen var stor och hastigheten snabb. Det är omöjlighet och säga vad den exakta hastigheten var, men vi tala om 60-80 kilometer i timmen åtminstone, säger jourhavande brandmästare Kaj Ny vid södra Österbottens räddningsverk till Yle.

Flera av nödcentralens utryckningsfordon var på plats. Flera ambulanser och en räddningshelikopter ryckte också ut.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning