Minderåriga misstänks för grovt rån i Gamlas – offren hotades med kniv och misshandlades

Enligt polisen blev offren hotade med kniv, och slagna och sparkade då de låg på marken. Bild: Ari Sundberg/SPT

Polisen misstänker tre minderåriga för att ha rånat två andra tonåringar i Gamlas i Helsingfors.

Tre minderåriga pojkar misstänks för att ha rånat två 15-åriga pojkar på ett våldsamt sätt förra veckans onsdag i Gamlas, rapporterar Helsingforspolisen.

Enligt polisen är två av de misstänkta pojkarna under 15 år och en av dem har fyllt 15.

Händelsen ägde rum i anslutning till köpcentret Kaari i Gamlas. Enligt polisen blev offren hotade med kniv, och slagna och sparkade då de låg på marken.

"En del av sparkarna träffade offrens huvud, och de misstänkta filmade situationen med en telefon. Dessutom stals egendom av offren", berättar Marko Forss, kriminalkommissarie vid Helsingforspolisen, i ett pressmeddelande.

Misstänks också för ett annat rån

Under förundersökningen framkom det att det också finns skäl att misstänka att samma personer har gjorts sig skyldiga till ett annat grovt rån på samma plats den 8 februari. Då var offren tre till antalet och händelseförloppet var likt det senare.

Polisen har ingen kännedom om vem de tre första offren är. Polisen ber anhöriga till tonåringar i området att prata om händelserna med sina barn.

"Det är vanligt att ungdomar är rädda för att berätta om händelser som dessa för vuxna och för polisen. Det skulle vara oerhört viktigt för oss att få information om dessa situationer så att vi kan ingripa", fortsätter Forss.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning