Miljonmannen Matthews betalade sig direkt

Austron Matthews (t.h.) Bild: Lehtikuva-AFP/Claus Andersen

Torontos Auston Matthews skrev i tisdags på ett nytt femårskontrakt, värt motsvarande 53,5 miljoner euro. Bläcket på papperet hade knappt hunnit torka innan centern hann göra skäl för lönen.Den 21-årige Matthews stod för ett av målen när Toronto besegrade Ottawa med 5–4.

Auston Matthews genomsnittslön under kontraktstiden är drygt 11,6 miljoner dollar, vilket gör honom till NHL:s näst bäst betalde spelare, efter Edmontons Connor McDavid. Matthews lagkamrat John Tavares är trea på listan, men får alltså finna sig i att bara vara tvåa i sin egen klubb.

– Jag tror inte det finns någonting som är som att spela i den här staden. Att gå omkring i stan, bli igenkänd, det är inget som jag någonsin hade räknat med när jag växte upp i Arizona, sade Matthews till pressen efter kontraktsskrivningen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54