Miljonmannen Matthews betalade sig direkt

Austron Matthews (t.h.) Bild: Lehtikuva-AFP/Claus Andersen

Torontos Auston Matthews skrev i tisdags på ett nytt femårskontrakt, värt motsvarande 53,5 miljoner euro. Bläcket på papperet hade knappt hunnit torka innan centern hann göra skäl för lönen.Den 21-årige Matthews stod för ett av målen när Toronto besegrade Ottawa med 5–4.

Auston Matthews genomsnittslön under kontraktstiden är drygt 11,6 miljoner dollar, vilket gör honom till NHL:s näst bäst betalde spelare, efter Edmontons Connor McDavid. Matthews lagkamrat John Tavares är trea på listan, men får alltså finna sig i att bara vara tvåa i sin egen klubb.

– Jag tror inte det finns någonting som är som att spela i den här staden. Att gå omkring i stan, bli igenkänd, det är inget som jag någonsin hade räknat med när jag växte upp i Arizona, sade Matthews till pressen efter kontraktsskrivningen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning