Miljonären Richard Branson retirerar till privat vinkällare undan orkanen Irma

Richard Branson. Bild: Mostphotos

Från sin privata ö vid brittiska Jungfruöarna uppdaterar entreprenören och miljonären Richard Branson omvärlden om sina upplevelser i stormens öga. Han ämnar rida ut orkanen i sin privata, underjordiska vinkällare.

Både på Twitter och på sitt flygbolag Virgin Airs webbsajt skriver Branson om hur han tänker möta orkanen Irma. När uppdateringen görs blåser det redan i knutarna och Branson och hans vänner har beslutat sig för att övernatta i samma rum, på bäddsoffor och i våningssängar. "Jag har inte haft ett sådant här pyjamasparty sen jag var liten", skriver Branson som också beskriver det våldsamma naturkatastrofen som en "privilegierad upplevelse".

Medan stormen tilltar reagerar också djuren.

– Papegojorna tjattrar i sina burar och sköldpaddorna har samlats, som om de hade föraningar om det som närmar sig, skriver Branson.

När orkanen slår till på allvar kommer hela sällskapet att retirera till den betongklädda vinkällaren under huset.

– Eftersom jag känner det här underbara teamet, misstänker jag att det inte kommer att finnas mycket vin kvar i källaren när vi kommer ut igen, skriver han.

Några timmar senare är tonen mer ödmjuk, när Richard Bransons son Sam rapporterar via Instagram att alla i huset är i säkerhet men att förödelsen är fruktansvärd.

– Vi är mycket oroliga över våra vänner och alla andra på de närliggande öarna. Snälla, ta denna orkan på allvar. Om byggnaden du bor i inte är väldigt stabil, hitta en annan säker plats! Byggnader kan byggas upp på nytt, men inte människoliv.

Han lägger också ut flera bilder från förödelsen:

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning