Jenni Haukio satsar på ekologisk fiber i årets festblåsa

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio på fjolårets slottsbal. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

I år bjuder republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio in finländare som bidragit med stora och små insatser till förmån för klimatet och miljön till självständighetsfesten.

Temat för självständighetsdagens festmottagning är vår gemensamma miljö.

– Miljön och naturen är en oskiljaktig del av Finland och det finländska. Till följd av klimatförändringen är det möjligt att Finland i framtiden kommer att se mycket annorlunda ut. Ansvaret vilar på oss, säger president Sauli Niinistö i ett pressmeddelande.

Miljön uppmärksammas både i valet av gäster och i trakteringen och dekorationerna. Dessutom görs Jenni Haukios festklänning av ekologisk ioncell-fiber som framställts av Aalto-universitetet.

Postningen av inbjudningarna har inletts. Presidentparet bjuder in cirka 1 700 gäster till Presidentens slott den 6 december.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning