Jenni Haukio satsar på ekologisk fiber i årets festblåsa

I år bjuder republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio in finländare som bidragit med stora och små insatser till förmån för klimatet och miljön till självständighetsfesten.

Temat för självständighetsdagens festmottagning är vår gemensamma miljö.

– Miljön och naturen är en oskiljaktig del av Finland och det finländska. Till följd av klimatförändringen är det möjligt att Finland i framtiden kommer att se mycket annorlunda ut. Ansvaret vilar på oss, säger president Sauli Niinistö i ett pressmeddelande.

Miljön uppmärksammas både i valet av gäster och i trakteringen och dekorationerna. Dessutom görs Jenni Haukios festklänning av ekologisk ioncell-fiber som framställts av Aalto-universitetet.

Postningen av inbjudningarna har inletts. Presidentparet bjuder in cirka 1 700 gäster till Presidentens slott den 6 december.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46