Jenni Haukio satsar på ekologisk fiber i årets festblåsa

I år bjuder republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio in finländare som bidragit med stora och små insatser till förmån för klimatet och miljön till självständighetsfesten.

Temat för självständighetsdagens festmottagning är vår gemensamma miljö.

– Miljön och naturen är en oskiljaktig del av Finland och det finländska. Till följd av klimatförändringen är det möjligt att Finland i framtiden kommer att se mycket annorlunda ut. Ansvaret vilar på oss, säger president Sauli Niinistö i ett pressmeddelande.

Miljön uppmärksammas både i valet av gäster och i trakteringen och dekorationerna. Dessutom görs Jenni Haukios festklänning av ekologisk ioncell-fiber som framställts av Aalto-universitetet.

Postningen av inbjudningarna har inletts. Presidentparet bjuder in cirka 1 700 gäster till Presidentens slott den 6 december.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22