Milan utspelat av nykomling – Zlatan mållös

Zlatan Ibrahimovic. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva

Milan hade chansen att utöka serieledningen i Serie A.Då stod Zlatan Ibrahimovics lag för en svag insats, förlorade med 0–2 borta mot nykomlingen Spezia och Inter kan nu överta topplaceringen.

Milan och Zlatan Ibrahimovic imponerade i den italienska fotbollsligan under de två första tredjedelarna av säsongen. Men det har gått tyngre under de senaste veckorna och i omgång 22 av 38 kom en av lagets svagaste insatser hittills.

Borta mot nykomlingen och bottenlaget Spezia förlorade serieledaren med 0–2 efter att ha blivit utspelat i början av den den andra halvleken.

– En värdefull läxa. Om vi inte levererar på en viss nivå, då kommer vi att bli förnedrade så här, säger Milans tränare Stefano Pioli efter matchen, enligt AFP.

"Kan åstadkomma stordåd"

Giulio Maggiore gjorde först 1–0 för hemmalaget efter ett fint anfall i den 56:e minuten. Drygt tio minuter senare skruvade Simone Bastoni in 2–0 med ett skott från distans och Spezia lyfte från 16:e till 14:e plats i tabellen.

– Det var bortom mina vildaste drömmar. Om vi fortsätter att spela så här, så kan vi åstadkomma stordåd, sade Bastoni om sitt första mål i Serie A, enligt AFP.

Zlatan Ibrahimovic, som har gjort 14 ligamål den här säsongen, spelade hela matchen, men den 39-årige svenske anfallsstjärnan förblev alltså mållös, precis som resten av Milanolaget.

Chans för Inter

I och med förlusten missade Milan, på 49 poäng i Serie A, möjligheten att utöka sin ledning i tabellen och bjuder i stället in toppkonkurrenterna Inter (47 poäng), Juventus (42 poäng) och Napoli (40 poäng). Om Inter vinner hemma mot Lazio på söndagen tar laget över serieledningen med 16 omgångar kvar att spela.

Tidigare under lördagen förlorade det regerande mästarlaget Juventus toppmötet med Napoli, som båda har en match mindre spelad än Milan.

Lorenzo Insigne gjorde matchens enda mål när han satte 1–0 på straff för hemmalaget Napoli efter en halvtimme.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning