Mikroskopiska kvarlevor av nazioffer begravda

Omkring 300 prover med mänsklig vävnad från politiska fångar som avrättades av nazisterna har begravts på en kyrkogård i Berlin. Bild: Michael Sohn/TT-AP

Mer än 70 år sedan andra världskriget tog slut har ytterligare offer för nazisterna begravts. Det är omkring 300 prover med mänsklig vävnad från politiska fångar som avrättats som blivit begravda på en kyrkogård i Berlin under måndagen.

Proverna hittades av anhöriga till anatomiprofessorn Hermann Stieve. Han hade tagit dem från fångar som avrättats på Plötzenseefängelset.

– Genom att begrava de här mikroskopiska proverna, vill vi ta ett steg mot att ge offren sin värdighet tillbaka, säger professor Karl Max Einhaupl vid universitetssjukhuset Charité i Berlin.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning