Mikkola VM-fyra

Bild: AP Photo/Gregorio Borgia

Monika Mikkola, som säkrade en nationsplats till OS i går, har tagit en fjärdeplats i VM i segling.

I går blev det klart att Monika Mikkola seglar i medaljseglingarna i Laser Radial-klassen i VM i Danmark och att finländaren därmed också säkrade en nationsplats till OS i Tokyo. Mikkola har hållit god fart genom hela regattan och i dagens start blev slutplaceringen åttonde i Århus. I den totala tävlingen kom hon fyra.

– Det blåste hårt i dag. Som tur var seglade vi nära stranden, vilket betydde att vinden endast blåste i pustar, säger Mikkola på Sailing Team Finlands Facebooksida.

Mikkola gick in i medaljseglingarna som femma och lyckades alltså kliva en placering, men medaljerna stannade fortfarande utanför räckvidd.

– Fjärdeplatsen är ganska mycket mer än vad jag förväntat mig. Känslan är fantastisk just nu.

Segern i Laser Radial-klassen gick till belgiska Emma Plasschaert, som kom tionde i medaljstarten. Den andra finländaren, Tuula Tenkanen, slutade på fjortonde plats.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning