Mikkola VM-fyra

Bild: AP Photo/Gregorio Borgia

Monika Mikkola, som säkrade en nationsplats till OS i går, har tagit en fjärdeplats i VM i segling.

I går blev det klart att Monika Mikkola seglar i medaljseglingarna i Laser Radial-klassen i VM i Danmark och att finländaren därmed också säkrade en nationsplats till OS i Tokyo. Mikkola har hållit god fart genom hela regattan och i dagens start blev slutplaceringen åttonde i Århus. I den totala tävlingen kom hon fyra.

– Det blåste hårt i dag. Som tur var seglade vi nära stranden, vilket betydde att vinden endast blåste i pustar, säger Mikkola på Sailing Team Finlands Facebooksida.

Mikkola gick in i medaljseglingarna som femma och lyckades alltså kliva en placering, men medaljerna stannade fortfarande utanför räckvidd.

– Fjärdeplatsen är ganska mycket mer än vad jag förväntat mig. Känslan är fantastisk just nu.

Segern i Laser Radial-klassen gick till belgiska Emma Plasschaert, som kom tionde i medaljstarten. Den andra finländaren, Tuula Tenkanen, slutade på fjortonde plats.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46