Mikko Koivu lägger av – "Jag har inte nått rätt nivå i Columbus"

Mikko Koivu lägger av med hockey. Bild: Gregory Shamus / AFP / Lehtikuva

Mikko Koivu meddelade på tisdagen överraskande att karriären är över. Lejonkaptenen säger att orsaken är att han inte kommit upp till rätt nivå och tappat glöden under sin tid i Columbus Blues Jackets.

På tisdag kväll slog nyheten ned som ett bombslag i finländsk hockey. Mikko Koivu, med över 1 000 NHL-matcher på meritlistan, meddelade överraskande att karriären är över.

"Det var inte ett lätt beslut för mig. Jag hade önskat att jag kunde hjälpa mitt lag att nå sina målsättningar den här säsongen. I grund och botten handlar det om att jag inte nått upp till rätt nivå och känner att det nu är rätt tidpunkt för mig att gå i pension", säger Koivu i Columbus Blue Jackets pressmeddelande.

Koivu flyttade inför den här säsongen till Columbus efter att ha spelat hela NHL-karriären i Minnesota Wild där han också fungerade som lagkapten under elva säsonger. I Columbus hade finländaren som ledde lejonen till VM-guld i Bratislava 2011 svårt att hitta sin roll i laget och platsade inte i laguppställningen innan han bestämde sig för att lägga skridskorna på hyllan.

"Jag är otroligt tacksam både för Minnesota Wild och Columbus Blue Jackets som gav mig chansen att spela i NHL i 16 år", säger han.

37-åringen Koivu spelade 1 035 matcher i NHL och noterades för 206 mål och 505 assist.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Jordnära studier drar fullt hus på Keuda Saaren kartano

Mer läsning